söndag 8 juni 2008

Bilisterna har helt rätt!

Hur sköter sig egentligen bilisterna i trafiken? Hur är dom som förare? Vilka kan vara bättre lämpade att svara på denna fråga än bilisterna själva! Därför ögnade jag igenom några hundra inlägg på olika forum (t ex i Aftonbladet) där bilister får tala om vad de tycker om andra bilister. Följande omdömen sammanfattar bilisternas åsikter på ett bra och representativt sätt:

"Man kan ju undra om alla dessa blinda miffon har köpt sina körkort på postorder." "De flesta kör som lobotomerade babianer." "Taxiförarna verkar inte känna till en enda trafikregel." "Standard numera är att köra som hänsynslösa idioter, preja, ligga två meter bakom och trycka, skita blankt i högerregeln, väjningsplikt och stopplikt." "Vad är det som gör att människor förvandlas till aggressiva och totalt omdömeslösa skitstövlar så fort dom sätter sig bakom ratten?" "Jag bedömer att 70 procent av bilisterna kör så dåligt att de egentligen inte borde ha körkort." "Finns det ingen som kan ta bort alla dessa jävla vimsiga kärringar och gubbstruttar som förpestar livet på våra svenska vägar?" "Om man kör så erbarmligt dåligt som en majoritet av bilisterna borde man aldrig sätta sig bakom en ratt." "Det är bara att hoppas att alla dessa impotenta fartidioter kör ihjäl sig själva innan de kör ihjäl någon annan."

Efter att ha läst dessa och och ett mycket stort antal liknande omdömen kan man bara känna beundran för bilisternas självkännedom och uppriktighet. Som fotgängare och cyklister kan vi bara instämma. Sakkunskapen har talat; bilisterna har helt rätt i sina åsikter om bilister.


1 kommentar:

Kapybaran sa...

en kommentar till din kommentar hos mig: givetvis stannar jag vid obevakade övergångsställen och släpper över.
Det som stör mig mest är när man kör "tittanerigatanochlåtsassomingenting"-strategin vid röd gubbe eller, ännu hellre, när man genar rakt över gatan där det passar en.
Ja, bilister ska följa lagen. Ingen diskussion om det.
Men visst vore det en vacker värld om vi samarbetade för varandras säkerhet, oavsett vilken sida av vindrutan (eller styret) vi befinner oss på?